Specialisaties en behandelingen

Iedereen met voeten is bij Medisch Pedicure Krijgsman aan het juiste adres. Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman begon als ‘basis’ pedicure, maar heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd tot Medisch Pedicure met Branche- én Rijkserkend VAK diploma. Dat betekent dat ze naast ‘gewone’ voetzorg ook voetzorg doet voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, geriatrie, kanker en overige risicovoet. Hun voeten hebben de speciale aandacht nodig die rijkserkend gediplomeerd  Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman kan geven.

Diabetes of Reuma patiënt? Vraag bij uw zorgverzekeraar of u voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt.

“Met een goede beheersing van de specialistische technieken én regelmatige bijscholingen, vergroot ik de behandelmogelijkheden van complexe voet- en nagelproblemen om bijvoorbeeld amputaties te voorkomen.”

Voor de volgende behandelingen kunt u bij mij terecht:
Standaard pedicurebehandeling

Het hele jaar door voeten die gezien mogen worden? Met een standaard pedicurebehandeling elke 6 tot 8 weken blijven ze mooi en gezond.

Praktijk op begane grond

U bent welkom in de praktijk -op de begane grond- aan de Waling Dykstrastrjitte 13 in Gytsjerk. De praktijk is gevestigd in de vroegere garage, links van het huis aan het einde van de oprit.

Blauwdruk of Podoscoop beoordeling

Een blauwdruk is een voetafdruk of voetstempel. Aan de hand daarvan kan de medisch pedicure pijnpunten en voetklachten beoordelen.

Sinds kort is er in de praktijk een 'podoscoop' aanwezig.
Deze Podoscoop heeft een lage opstap van 8 cm en is ontwikkeld voor pedicures met oudere patiënten voor wie de gewone opstap te hoog is.

De podoscoop geeft een hoog reflectiesysteem van de voetafdruk.
Is ontworpen voor analyse en onderzoek van de voet(stand) en biedt de mogelijkheid om een realistisch beeld te verkrijgen van de voet en de punten van hogere en lagere belasting. Laat duidelijk de verschillende drukpunten van voetzool zien. De zijkant van deze plexiglas podoscoop is open waardoor het gemakkelijker is de drukplekken te signaleren.

Behandeling diabetische voet

Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Tjikke Krijgsman is gediplomeerd medisch pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voet.

Behandeling reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn extra kwetsbaar, extra gevoelig en extra pijnlijk. Extra zorg van een gediplomeerd medisch pedicure kan de klachten verminderen.

Behandeling risicovoet

Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in de voetzorg van mensen met onder andere diabetes, reuma en kanker.

Antidruktechniek

Antidruk is het ontlasten van een drukplek. Door de druk anders te verdelen kan een plek waar bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of likdoorn zat na de behandeling tot rust komen.

Orthese

Een orthese is een hulpmiddel om de voet te ontlasten, te ondersteunen of te corrigeren. Tjikke Krijgsman maakt ze voor u op maat.

Medical taping toepassen

Deze speciale tape is net zo flexibel als de huid en ondersteunt spieren zonder de beweging te beperken. Spieren krijgen hierdoor de kans zelf te herstellen.

Ambulant - ik kom bij u aan huis / alléén voor eigen cliënten!

In verband met de volgeplande ambulante dagen is deze service (momenteel) voorbehouden aan de eigen cliënten van de praktijk die woonachtig zijn in de Trynwâlden. Alléén als het om gezondheidsredenen écht niet mogelijk is om in de praktijk te verschijnen, kan ik bij u aan huis komen. Hiervoor worden wel extra kosten berekend!

Ik werk in de even weken - dus één dag per twee weken op een woensdag of donderdag- ambulant.

Schema 2021:
Do 29 juli = VOL
Wo 11 augustus = VOL / do 26 augustus
Wo 8 september / do 23 september
Wo 6 oktober / do 21 oktober
Wo 3 november / do 18 november
Wo 1 december / do 16 december

Wilt u hiervan gebruik maken, neem dan z.s.m. contact op. De ambulante dagen -van 29 juli en 11 augustus- zijn momenteel (d.d. 26 juli 2021) vol geboekt. U kunt op de -reserve-wachtlijst geplaatst worden.

Avond spreekuur

Speciaal voor de mensen die werken: Ik werk één maandagavond per twee weken. Dit valt in de oneven weken. Wilt u hiervan gebruik maken dan kan dat alléén na telefonisch/persoonlijk contact. Het is het wel belangrijk om ruim op tijd af te spreken. De avonden zijn snel volgeboekt.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Mogelijkheid tot behandeling aan huis

U bent cliënt in de praktijk, woont in de Trynwâlden en uw gezondheid laat het niet meer toe om de praktijk te bezoeken, dan komt Tjikke Krijgsman naar u toe. In de even weken staat er een ambulante dag ingepland. Maak hiervoor wel tijdig een afspraak.