Specialisaties en behandelingen

Iedereen met voeten is bij Medisch Pedicure Krijgsman aan het juiste adres. Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman begon als ‘basis’ pedicure, maar heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd tot Medisch Pedicure met Branche- én Rijkserkend VAK diploma. Dat betekent dat ze naast ‘gewone’ voetzorg ook voetzorg doet voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, geriatrie, kanker en overige risicovoet. Hun voeten hebben de speciale aandacht nodig die rijkserkend gediplomeerd  Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman kan geven.

Diabetes of Reuma patiënt? Kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure of u voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt of informeer hier naar bij uw zorgverzekering.

“Met een goede beheersing van de specialistische technieken én regelmatige bijscholingen, vergroot ik de behandelmogelijkheden van complexe voet- en nagelproblemen om bijvoorbeeld amputaties te voorkomen.”

Voor de volgende behandelingen kunt u bij mij terecht:
Standaard pedicurebehandeling

Het hele jaar door voeten die gezien mogen worden? Met een standaard pedicurebehandeling elke 4 tot 6 weken blijven ze mooi en gezond.

Korte behandeling

Bij een korte behandeling staat u zo weer buiten, maar dan zonder die vervelende likdoorn of met mooie korte en gepolijste nagels.

Praktijk op begane grond

U bent welkom in de praktijk -op de begane grond- aan de Waling Dykstrastrjitte 13 in Gytsjerk.

Blauwdruk maken

Een blauwdruk is een voetafdruk of voetstempel. Aan de hand daarvan kan de medisch pedicure pijnpunten en voetklachten beoordelen.

Behandeling diabetische voet

Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Tjikke Krijgsman is gediplomeerd medisch pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voet.

Behandeling reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn extra kwetsbaar, extra gevoelig en extra pijnlijk. Extra zorg van een gediplomeerd medisch pedicure kan de klachten verminderen.

Behandeling risicovoet

Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in de voetzorg van mensen met onder andere diabetes, reuma en kanker.

Antidruktechniek

Antidruk is het ontlasten van een drukplek. Door de druk anders te verdelen kan een plek waar bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of likdoorn zat na de behandeling tot rust komen.

Orthese

Een orthese is een hulpmiddel om de voet te ontlasten, te ondersteunen of te corrigeren. Tjikke Krijgsman maakt ze voor u op maat.

Medical taping toepassen

Deze speciale tape is net zo flexibel als de huid en ondersteunt spieren zonder de beweging te beperken. Spieren krijgen hierdoor de kans zelf te herstellen.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Mogelijkheid tot behandeling aan huis

U bent welkom in de praktijk in Gytsjerk. Als uw gezondheid het niet toelaat om de praktijk te bezoeken, dan komt Tjikke Krijgsman naar u toe. In de even weken staat er een ambulante dag ingepland. Zorg wel dat u tijdig een afspraak hiervoor maakt. De ambulante route's zitten behoorlijk vol.