Specialisaties en behandelingen

Iedereen met voeten is bij Medisch Pedicure Krijgsman aan het juiste adres. Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman begon als ‘basis’ pedicure, maar heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd tot Medisch Pedicure met Branche- én Rijkserkend MBO-4 ZORG-VAK diploma. Dat betekent dat ze naast ‘gewone’ voetzorg ook voetzorg doet voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, geriatrie, oncologie en overige risicovoet. Hun voeten hebben de speciale aandacht nodig die rijkserkend gediplomeerd  Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman kan geven.

Diabetes of Reuma patiënt? Vraag bij uw zorgverzekeraar of u voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt en wat hiervoor de voorwaarden zijn.

“Met een goede beheersing van de specialistische technieken én regelmatige bijscholingen, vergroot ik de behandelmogelijkheden van complexe voet- en nagelproblemen om bijvoorbeeld amputaties te voorkomen.”

Specialisaties en behandelingen:
Bekijk alle specialisaties
Medisch Pedicure

Mensen met kanker, reuma of diabetes hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft gediplomeerd Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman.

Wondverzorging

Pedicure Krijgsman gebruikt verschillende materialen en technieken voor wondverzorging, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de wond.

Oncologische voetzorg

Met haar kennis en ervaring kan Tjikke Krijgsman een veilig en doelgericht behandelplan opstellen voor (ex)kankerpatiënten.

Diabetes

Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Tjikke Krijgsman is gediplomeerd Medisch Pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voet.

Kalk- of schimmelnagels

Kalknagels of schimmelnagels zijn een hardnekkig probleem. Laserbehandelingen kunnen een oplossing zijn, maar het is natuurlijk nog beter om zeker te weten of het écht om een schimmel gaat. Hiervoor kan er een monster ingestuurd worden naar het Radboud UMC. Aan de hand van de uitslag kan het vervolgtraject bepaald worden.

Geriatrische voetzorg

Pedicure Krijgsman spitst de zorg en de behandelingen toe op uw klachten én uw leeftijd.

Reuma

De voeten van reumapatiënten zijn extra kwetsbaar, extra gevoelig en extra pijnlijk. Extra goede voetzorg kan de klachten verminderen.

Opleidingen

2022
AED / Reanimatie Hulpverlener

2021
Certificaat Dementie
Certificaat Richtlijnen
Certificaat Flebologie en Compressietherapie
Verdieping Specialisatie Reuma
Verdieping Preventie Voet-Ulcera
Scholing Huidkanker

2020
COVID-19 Vaccins voorbereiden en toedienen via GGD Fryslân
Certificaat Schimmeldiagnostiek
AED / Reanimatie Hulpverlener

2018
Van voetspecialist naar huidspecialist
Verdieping Specialisatie Diabetes
AED / Reanimatie Hulpverlener

2017
Verdieping Schimmeldiagnostiek
Voetreflex/drukpunten massage

2016
Diploma Paramedisch Chiropodist
AED / Reanimatie Hulpverlener

2015
Vak diploma Medisch Pedicure MBO-4

2014
Diploma Oncologisch Voetzorg Verlener
Certificaat Oncologische hand- en voetzorg
Certificaat Geriatrisch Voetzorg Verlener
AED / Reanimatie Hulpverlener
Certificaat Farmacologie
Certificaat Richtlijnen
Certificaat Risico Voet

2013
Code van de Voetverzorger

2012
Branche diploma Medisch Pedicure
Diploma Medical Taping
AED / Reanimatie Hulpverlener
Diploma CVA scholing  /  Stoma Symposium

2005
Vakdiploma Basis Pedicure
Certificaat Voetverzorging bij Diabetici
Certificaat Voetverzorging bij Reumapatiënten

Bovenstaande diploma's, trainingen, etc. zijn een 'klein' overzicht van de scholingen die door Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman gevolgd zijn en worden om er voor zorg te dragen dat ze op de hoogte blijft van diverse ontwikkelingen in haar vakgebied. Jaarlijks staan er ongeveer zes tot acht trainingen/bijscholingen op de planning.

Gezien het feit dat Tjikke Krijgsman een deel van haar werkverleden in de zorg doorgebracht heeft, zorgt ze dat er ook scholingen gevolgd worden, waarbij ze haar zorg gerelateerde ervaringen met haar pedicure werkzaamheden kan blijven combineren. Je bent nooit te oud om te leren en kennis heb je nooit genoeg . . .

Voor de volgende behandelingen kunt u bij mij terecht:
Standaard pedicurebehandeling

Voor iedereen het hele jaar door voeten die gezien mogen worden? Met een standaard pedicurebehandeling elke 6 tot 8 weken blijven ze mooi en gezond.

Praktijk op begane grond

U bent welkom in de praktijk -op de begane grond- aan de Waling Dykstrastrjitte 13 in Gytsjerk. De praktijk is gevestigd in de vroegere garage, links van het huis aan het einde van de oprit.

Afspraak annuleren uiterlijk 24 uur voor aanvang van de afspraak.
Annuleringen binnen 24 uur wordt in rekening gebracht.

Niet tevreden? Maak dan gebruik van de kwaliteitsgarantie en
maak binnen een week een gratis afspraak


Januari 2023:
Covid-19: De praktijk voldoet aan de landelijke RIVM normen en is voorzien van voldoende ventilatie en luchtreiniging. Er staat (nog steeds) een scherm tussen de cliënt en pedicure.

Blauwdruk of Podoscoop beoordeling

Een blauwdruk is een voetafdruk of voetstempel. Aan de hand daarvan kan de medisch pedicure pijnpunten en voetklachten beoordelen.

Sinds kort is er in de praktijk een 'podoscoop' aanwezig.
Deze Podoscoop heeft een lage opstap van 8 cm en is ontwikkeld voor pedicures met oudere patiënten voor wie de gewone opstap te hoog is.

De podoscoop geeft een hoog reflectiesysteem van de voetafdruk.
Is ontworpen voor analyse en onderzoek van de voet(stand) en biedt de mogelijkheid om een realistisch beeld te verkrijgen van de voet en de punten van hogere en lagere belasting. Laat duidelijk de verschillende drukpunten van voetzool zien. De zijkant van deze plexiglas podoscoop is open waardoor het gemakkelijker is de drukplekken te signaleren.

Behandeling diabetische voet

Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Tjikke Krijgsman is gediplomeerd medisch pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voet.

Behandeling reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn extra kwetsbaar, extra gevoelig en extra pijnlijk. Extra zorg van een gediplomeerd medisch pedicure kan de klachten verminderen.

Behandeling risicovoet

Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in de voetzorg van mensen met onder andere diabetes, reuma en kanker.

Antidruktechniek

Antidruk is het ontlasten van een drukplek. Door de druk anders te verdelen kan een plek waar bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of likdoorn zat na de behandeling tot rust komen.

Avond spreekuur

Om de week - in elke oneven week- werk ik op maandagavond van 16.00u - 20.00u. Deze avond is speciaal voor mensen die overdag geen mogelijkheden hebben. Afspraken hiervoor worden in overleg -persoonlijk, telefonisch of via app- gemaakt.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Regelmatige bijscholingen

Tjikke Krijgsman zorgt dat ze regelmatig bijscholingen en trainingen volgt om 'bij te blijven' in haar vak.