Voetverzorgingsproducten

Uw voeten verdienen de beste zorg én de beste -verantwoorde- producten.

We smeren ons gezicht in met antirimpelcreme, verjagen de sinaasappelhuid met anti-cellulite producten en tarten de zwaartekracht met borstverstevigend serum. Help alles echt? Jaarlijks smeren we (in Nederland) voor een kleine vijfhonderd miljoen euro op onze huid. Binnen de cosmeticabranche vormt de huid de grootste markt. Alles dat verslapping, uitdroging en rimpeling van de huid tegengaat, vindt gretig een weg naar het koperspubliek. Dat is een opmerkelijk succes voor producten waarvan we allemaal eigenlijk wel weten dat ze niet werken.

In mijn praktijk gebruik ik alleen producten waar ik voor 100% achter sta. Na elke behandeling verwen ik uw voeten met een korte scrub of massage met één van deze producten. Deze producten hebben een rustgevende, verzachtende en helende werking op de huid.

Wat zijn de gevolgen van foute crèmes?

De huid veroudert sneller. Er kunnen pigmentvlekken ontstaan. Huidaandoeningen als acné, eczeem en psoriasis kunnen verergeren. De huid kan ook gewoon vetter of droger worden dan de bedoeling is. Sommige mensen krijgen last van chronische irritatie, wat kan uitmonden in couperose of rosacea (een soort acné, met blozende wangen). Deze aandoening zie je nu veel meer dan vroeger. Eén op de vijf blanke vrouwen heeft er last van.

Welke bestanddelen zijn schadelijk?

Alle crèmes die parfum (fragrance) of alcohol bevatten, zijn uit den boze. Die zijn te agressief voor de huid. Natuurlijke producten kunnen dat ook zijn, zoals lavendel, munt, citroen of  eucalyptus. Hetzelfde geldt voor reinigingsproducten, gebruik alleen milde producten. Veel reinigers bevatten de agressieve zeep sodium lauryl sulphate. Door dergelijke producten te vermijden, doe je al heel veel goeds voor je huid.

En, bestaan er crèmes die werken?

Ja, maar je moet wel realistisch blijven. Geen enkel product laat rimpels verdwijnen of trekt de huid strak zoals een facelift dat doet. Er zijn zeker bestanddelen die bewezen huidverjongend of huidbeschermend werken. Vitamine A-zuur bijvoorbeeld. Dat werkt echter alleen in een dusdanig sterke concentratie dat het bijna een geneesmiddel is. Het is daarom alleen op doktersrecept te krijgen. Dat is overigens wat anders dan retinol (vitamine A), dat ook wel wat doet, maar veel minder effectief is. Ook glycolzuur heeft verjongende eigenschappen. Het verwijdert dode huidcellen, gaat pigmentvlekken tegen en geeft de huid een frissere, jongere uitstraling. Zowel glycolzuur en vitamine A-zuur zijn sterke bestanddelen, je moet het gebruik ervan langzaam opbouwen.

Antioxidanten

Proeven met antioxidanten als vitamine C en E zijn veelbelovend, het is zeker de moeite waard crèmes met deze bestanddelen te gebruiken. Waarschijnlijk beschermen ze de huid tegen vrije radicalen en voorkomen zo veroudering van de huid. Ook hier is belangrijk dat ze in de juiste concentratie wordt gebruikt, anders gebeurt er nog niets. Jammer genoeg staat de concentratie niet altijd erbij vermeld op de verpakking. Wanneer stoffen in het onderste deel van de ingrediëntenlijst staan, is de concentratie te laag om effect te hebben. Bij antioxidanten moet je er op letten dat ze niet blootstaan aan de lucht, omdat ze daarmee reageren en hun werkzaamheid verliezen. Producten moeten dus luchtdicht verpakt zijn.

Werken hydraterende crèmes op lange termijn tegen huidveroudering?

Nee, hydrateren doet voor je huid op de lange termijn helemaal niets. Op de korte termijn werkt het goed: je huid ziet er gezonder en strakker uit, rimpels vervagen wat. Zodra je ermee stopt, is het effect weg.

En crèmes met collageen?

Nee, die werken niet. Daarvoor moet je dieper in de huid doordringen. Er bestaan nog geen crèmes die dat kunnen. Collageen werkt goed als een hydraterend laagje, visueel is er effect. Maar . . zodra je ermee stopt, is het effect weg.

Is scrubben goed?

Het is goed voor je huid om regelmatig de dode huidcellen te verwijderen. Exfoliëren heet dat ook wel. Na je dertigste raak je die dode huidcellen moeilijker kwijt en krijg je eerder last van verstoppingen en een doffe huid. Maar scrub niet te vaak en ga voorzichtig te werk. Vermijd scrubs met grote, harde korrels. Dat is zeker voor een gevoelige huid te agressief en het tast de beschermlaag aan. Scrubben met alleen een zacht washandje en eventueel een milde cleanser is dan beter.

Laat u goed adviseren

Uw specialist Tjikke Krijgsman heeft, na het behalen van haar vakdiploma’s, aanvullende intensieve trainingen gevolgd om met de juiste voetverzorgingsproducten te kunnen werken. Daarnaast heeft ze regelmatig contact met dermatologen. Zij kan u het beste adviseren over wat goed is voor uw voeten.

Zet u ook een stap vooruit in goede voetverzorging?

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Mogelijkheid tot behandeling aan huis

Deze service is alleen beschikbaar voor cliënten van de praktijk. Woont u in de Trynwâlden en uw gezondheid laat het niet meer toe om de praktijk te bezoeken, dan komt Tjikke Krijgsman naar u toe. In de even weken staat er een ambulante dag ingepland. Maak hiervoor wel tijdig een afspraak.