Wondverzorging

Wonden zijn er in verschillende vormen; acuut, chronisch en wonden die langzaam genezen. Een goede wondverzorging is voor elke wond van groot belang. Voor een deel kunt u dat zelf doen. Was de voeten en spoel de wond dagelijks uit met lauwwarm water. Droog ze goed af. Druppel een beetje jodium op een wattenstaafje en smeer de wondranden daarmee in. Ga met een arts op zoek naar de oorzaak van de wond om herhaling te voorkomen. Als de wond niet geneest kunt u een pedicure, wondverpleegkundige of wondconsulent raadplegen. Verergeren de klachten, verslechterd de wond of ontstaan er nieuwe wonden, licht dan altijd uw behandelend arts in.

Pedicure Krijgsman gebruikt verschillende materialen en technieken voor wondverzorging, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de wond. Jodium met een hoog alcoholpercentage gebruiken we bijvoorbeeld om wondranden snel in te drogen zodat de wond sneller heelt. Vilt gebruiken we om de druk op de wond te verminderen. En een wondverband met zilver doodt de bacteriën in de wond en maakt de wond schoon zonder dat deze vochtig wordt.

“Pedicure Krijgsman gebruikt verschillende materialen en technieken voor wondverzorging, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de wond.”

! Een bad met soda of biotex raadt Pedicure Krijgsman af; huid en wond worden daardoor weker waardoor wonden minder snel dichtgroeien. Bovendien zet een product als biotex proteïnen af op het wondbed, waardoor de genezing geremd wordt.

Voorkomen is beter dan genezen; verzorg uw voeten goed

Voorkomen is beter dan genezen, verzorg uw voeten daarom goed. Was ze dagelijks met lauwwarm water en droog ze goed af. Controleer uw voeten op wondjes en tekenen van druk of ontsteking: roodheid, zwelling of pijnklachten. Smeer uw voeten vervolgens in met vaseline, bij voorkeur voor het slapen gaan. Door het invetten van uw voeten blijft de huid soepel en vermindert de kans op kloven en wonden. Loop daarnaast nooit op blote voeten of sokken. Maak regelmatig een afspraak met een pedicure om uw nagels te knippen en overmatig eelt te verwijderen.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Regelmatige bijscholingen

Tjikke Krijgsman zorgt dat ze regelmatig bijscholingen en trainingen volgt om 'bij te blijven' in haar vak.