Orthese

Ortheses zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om te ontlasten, ondersteunen of corrigeren. Een beugel is bijvoorbeeld een orthese voor het gebit. Ook de pedicure maakt en gebruikt ortheses; teenstukjes bijvoorbeeld. Pedicure Krijgman maakt deze van siliconen en zet ze in om bijvoorbeeld likdoorns te voorkomen, een klauwstand van een teen te corrigeren of om te voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt. Ook kan een orthese voorkomen dat een scheefgroeiende teen later voor klachten zorgt.

Een standaard orthese, of een orthese op maat

Tjikke Krijgsman kan deze orthese zelf, op maat maken, maar soms voldoet ook een kant-en-klaar hulpmiddel. Voordat u een orthese krijgt aangemeten doet Pedicure Krijgsman een onderzoek. Zo kijken we naar de beweeglijkheid van de tenen en bekijken we uw schoenen aan de binnen- en de buitenkant. Waarnodig vragen we een podoloog om aanvullend advies.

“Een orthese is een hulpmiddel om te ontlasten, te ondersteunen of te corrigeren. Tjikke Krijgsman maakt ze op maat van siliconen.”

Heeft u eenmaal een orthese, geef uw voeten dan de tijd om te wennen. Draag de orthese de eerste dagen bijvoorbeeld een half uur en bouw dit in twee weken op. De orthese mag geen pijn doen of blaren veroorzaken. Probeer de orthese bij klachten eerst eens in andere schoenen. Houden de problemen aan, neem dan contact op met Pedicure Krijgsman. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, maar er moet wel genoeg ruimte zijn voor uw voet en de orthese. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen daarom ook rekening met de orthese. U kunt de orthese eenvoudig wassen met handzeep en daarna goed drogen. Voorzie het eventueel van een beetje talkpoeder zodat het zweet wordt opgenomen.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Regelmatige bijscholingen

Tjikke Krijgsman zorgt dat ze regelmatig bijscholingen en trainingen volgt om 'bij te blijven' in haar vak.