Diabetes

Diabetes is een stofwisselingszieke waarbij er te veel of te weinig glucose in het bloed zit. Glucose krijgen we via ons voedsel binnen en het hormoon insuline zorgt dat de glucose in onze cellen kan komen. Bij mensen met diabetes of suikerziekte maakt de alvleesklier geen of te weinig insuline meer aan of reageert het lichaam niet goed op insuline. Er komt daardoor te veel suiker in het bloed en dat is ongezond. Mensen met diabetes hebben ook kans op problemen aan de voeten. Hoe langer u diabetes heeft, hoe meer kans op voetproblemen.

Die problemen noemen we diabetische voet. Dit is te herkennen aan droge voeten of kloven, brokkelige nagels en verhoogde kans op schimmel- of kalknagels. Ook kan het zijn dat u minder gevoel in uw voeten heeft of juist meer last krijgt van tintelingen, pijn(scheuten) en kramp. Andere symptomen van een diabetische voet zijn wondjes die maar slecht genezen, voetzweren en verkleuringen aan tenen en voeten.

“Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Tjikke Krijgsman is gediplomeerd medisch pedicure en gespecialiseerd in de diabetische voet.”

Pedicure Krijgsman is een gediplomeerd pedicure om de voeten van diabetici te behandelen. In veel gevallen krijgt u via uw zorgverzekeraar een tegemoetkoming in de kosten. Voorwaarde is dat de behandeling door een gediplomeerd en geregistreerd pedicure als Tjikke Krijgsman wordt uitgevoerd. Vraag dit na bij uw zorgverzekering en zorg voor een verwijzing van uw huisarts.

Controleer uw voeten regelmatig, of laat dit doen door Pedicure Krijgsman

Tjikke Krijgsman kan uw voeten elke paar weken controleren. Dit kunt u ook zelf doen door de onderkant van uw voeten goed te bekijken. Dit gaat makkelijker door een spiegel op de grond te leggen en uw voet er boven te houden. Ziet u onvolkomenheden als eeltophopingen of likdoorns, laat dit dan verwijderen door uw pedicure. Om klachten te voorkomen is het raadzaam nooit op blote voeten of sokken te lopen, draag bovendien goed passende schoenen en sokken zonder dikke naden, plooien of strak elastiek. Gebruik geen kruik in bed en neem geen warme voetbaden. Was uw voeten regelmatig, droog ze zeer goed af en wrijf uw voeten in met een speciale crème. Pedicure Krijgsman adviseert u graag.

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.
Huidige accreditatie geldig tot 01-01-2026.