ProVoet Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman

De ProVoet Pedicure

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure. En dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch veel! Uw voeten verdienen extra aandacht. U kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door regelmatig een bezoek aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet, te brengen. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?

De pedicure heeft als doel om u zo pijnvrij mogelijk te laten lopen. Daarnaast geeft ze advies en zorgt de pedicure ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest de pedicure uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan de pedicure u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord en op hun website.

ProVoet kent drie verschillende soorten pedicures onder haar leden. Voor welke voetproblemen kunt u nu bij welke pedicure terecht?

‘Basis’ Pedicure

De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt de pedicure de nagels en verwijdert eelt en – indien aanwezig- likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.

Gespecialiseerd pedicure (Pedicure met aantekening DV en/of RV)

De pedicure die een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan. De pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts.

(Er bestaan landelijk afspraken over de behandeling van patiënten met diabetes en de behandeling van patiënten met reuma. Deze zijn vastgelegd in de ‘Richtlijnen’.)

Medisch pedicure – branchediploma

De Pedicure opleiding voor het Branchediploma bestaat uit onderdelen zoals algemene anatomie en fysiologie, hygiëne, arbo en milieu, communicatie en nog veel meer.

Medisch pedicure – vakdiploma

De medisch pedicure (MBO niveau 4) is nog breder opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de ‘medisch pedicure met branchediploma’. De medisch pedicure MBO-4 kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure MBO-4 werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure MBO-4  werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders, zoals uw huisarts.

“Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman kenmerkt zich door veel en oprechte aandacht voor haar patiënten. Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman verdiept zich in de persoon en in de klachten. Met de juiste behandelingen en technieken én goed, helder advies kan ze de klachten verminderen.”

Kennis en ervaring uit de zorg worden ingezet voor de pedicure praktijk

Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman heeft jarenlange ervaring in de zorg. Ze werkte eerder in verzorgingshuizen, op verpleegafdelingen, met korsakov-patiënten, dementerenden en palliatieve- en terminale zorg. Die kennis en ervaring zet ze nu in voor haar eigen praktijk en haar eigen patiënten. Die praktijk kenmerkt zich door veel en oprechte aandacht voor haar patiënten. Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman verdiept zich in de persoon en in de klachten. Met de juiste behandelingen en technieken én goed, helder advies kan ze de klachten verminderen.

Een moderne praktijk met moderne comfortabele behandelstoel

De praktijk aan de Waling Dykstrastrjitte 13 in Gytsjerk is gevestigd op de begane grond en daardoor toegankelijk voor patiënten met rollator of rolstoel. De praktijk heeft een rustige uitstraling en is voorzien van moderne apparatuur. In een comfortabele, verstelbare stoel met een makkelijke instap vinden de behandelingen plaats. Heeft u voetklachten of wilt u uw voeten gewoon een keer goed laten verzorgen, maak dan een afspraak.

Als Medisch Pedicure Tjikke Krijgsman aan het werk is, neemt ze geen telefoon – dat is storend tijdens de behandelingen- , u kunt dan een bericht -naam en telefoonnummer-  achterlaten op het antwoordapparaat, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.  Wilt u geen bericht achter laten (dan wordt u ook niet teruggebeld), dan is de app, mail of de digitale agenda op deze site de ideale oplossing.

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, het is erg druk in de praktijk én er wordt van 17 juli t/m 9 september 2023 volgens vakantierooster gewerkt. Hou rekening met een wachttijd . .

Daarom kiest u voor Pedicure Krijgsman:
Behandeling van complexe problemen

Mensen met diabetes, kanker, reuma, neuropathie of andere risicovoeten hebben speciale voetzorg nodig. Die zorg geeft medisch pedicure Krijgsman.

Gebruik van moderne watertechniek

Voor uiterst effectieve en hygiënische behandeling wordt gebruik gemaakt van de moderne watertechniekmotor. Het verkoelt bovendien de huid én zorgt voor een pijnloze behandeling.

Geregistreerd in kwaliteitsregister

Verzekerd van de juiste zorg en -afhankelijk van uw klachten en uw zorgverzekering- een tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Regelmatige bijscholingen

Tjikke Krijgsman zorgt dat ze regelmatig bijscholingen en trainingen volgt om 'bij te blijven' in haar vak.